Om bloggen och bloggaren

Nils Holmlöv vill införa ett totalt förbud mot att sälja röktobak och ett förbud mot att röka – oavsett miljö och sammanhang. Om inte det går vill han att röktobak beläggs med samma restriktioner som alkohol: statligt monopol på försäljning med begränsade öppettider och förbud för alla under 20 att köpa och konsumera röktobak.

På den här bloggen kommer du att hitta en blandning av hans åsikter om rökning, redogörelser för hans aktiviteter för att försöka få till stånd ett totalförbud samt en ström av länkar som följer debatten om rökning.

Om författaren
Nils Holmlöv brukar beskriva sig som en passionerad nikotinist. Han började röka 1982 kort efter att hans farmor gått bort i cancer, och från 1986 började han även snusa. Under studietiden i Uppsala rökte han 10 paket röda Marlboro och snusade 5 dosor Grov portion i veckan. Nils Holmlöv slutade röka första gången 1994, och slutade snusa första gången 1997. Sedan 1997 har han snusat av och till, men är sedan 17 februari 2010 helt snusfri. Kärleken till nikotinet tar sig numera uttryck i ett intensivt tuggummituggande.

Politiskt definierar han sig som en partilös/oberoende liberal som i brist på ett liberalt parti lägger sin röst på Centerpartiet.

I sitt yrkesliv är Nils Holmlöv Nordenchef på LEWIS PR sedan 2005. Innan dess arbetade han från 1996 som journalist och från 1999 som chefredaktör på tidningen MacWorld. Vill du veta mer om mer om Nils Holmlöv med finns han även på LinkedIn.

Juridisk bortförklaring
Åsikter som uttrycks på den här bloggen är författarens egna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s