Rökare mindre produktiva än andra anställda

Enligt en undersökning gjord av Ohio State University i USA kostar det nästan 6 000 dollar eller 40 000 kronor mer om året att ha en rökare anställd, jämfört med anställda som inte röker. Det beror bland annat på rökares lägre produktivitet på grund av rökpauser, större sjukfrånvaro och dyrare hälsovård.

Studien har tagit med att en rökares totala pension blir lägre på grund av kortare förväntade livslängd. Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Dagens Industri, Helsingborgs Dagblad, Sveriges Television och Expressen rapporterade.

***

Kosovo införde nyligen förbud mot rökning i offentliga lokaler. Det ska bli intressant att följa hur det utvecklar sig – över 80 procent av den vuxna befolkningen sägs röka i landet, rapporterar Sydsvenskan.

***

Enligt Stockholm Opinion finns det ett stort stöd för ett utökat förbud mot rökning på allmän plats. 60 procent av befolkningen skulle stödja ett förbud på allmänna platser som uteserveringar, torg och perronger. Bland unga (15-25 år) är stödet ännu högre, 71 procent.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Rökare mindre produktiva än andra anställda

  1. Kenneth skriver:

    Enligt en undersökning som gjorts tidigare säger att folk som änvänder dator i sitt jobb ägnar en tredjedel av tiden med egna ärenden. Det kostar en hel del att ha anstälda som bara jobbar drygt 60 procent procent av en heltid

    • Nils Holmlöv skriver:

      De rökare som använder dator i jobbet ägnar alltså en tredjedel av arbetstiden åt egna ärenden, plus rökpauser, sjukskrivningar et c.

  2. Ping: När det gäller just rökning tror inte S&M i Sölvesborg på förbud | För övrigt anser jag att rökning borde förbjudas

Kommentarsfältet är stängt.