Charlotte Perrelli får skit när hon kallar rökare idioter

I veckan som gick vållade Charlotte Perrelli rabalder genom att retoriskt fråga om det verkligen fanns några intelligenta människor som rökte. Det tog naturligtvis hus i helvete. För visst finns det många intelligenta människor som röker, precis som det finns intelligenta människor som sysslar med andra saker som är idiotiska.

Man kan fråga sig varför smarta människor gör dumma saker, men svaret är att vi inte sätter oss ner och väger för och nackdelar hela tiden. Alla beslut fattas inte på rationella grunder, rökning gör det definitivt inte, och just det är ett av skälen till att jag inte tror att information är tillräckligt för att förmå ungdomar att inte röka.

Att information inte biter visar även en annan undersökning: 4 av 10 svenskar som drabbats av malignt melanom fortsätter att sola – trots att risken att få malignt melanom är 10 gånger större för de som redan fått det en gång. Solen kan ju vara svår att undvika helt, men solarier däremot bör man nog se upp med. WHO menar nu att kopplingen mellan solarier och malignt melanom är lika stark som kopplingen mellan rökning och lungcancer

Annonser
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.